Bretelswinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Het onderhouden van je bretellen

We helpen we je er graag mee om met het juiste onderhoud de levensduur van je bretellen te verlengen. Lees hier hoe je zo lang mogelijk plezier van je bretellen kunt hebben.

 

Onderhoud van bretellen

Ondanks dat bretellen niet op de huid gedragen worden is het voor het behoud van de bretellen goed om ze zo nu en dan eens op te frissen. De frequentie is helemaal naar eigen wens en afhankelijk van hoe vaak en in welke omstandigheden de bretellen gedragen worden. Met name wanneer de bretellen in stoffige omstandigheden gedragen worden of u heeft getranspireerd is het schoonmaken een goed idee.

Voor een opfrisbeurt raden we een licht vochtige doek met wat milde zeep aan, dit dient zachtjes over het elastiek geveegd te worden zonder het elastiek uit te rekken. Spoel tussendoor de doek uit en veeg na met een doek die enkel in water gedept is om de eventuele zeeprestjes van de banden te verwijderen. Dep vervolgens de bretel droog om daarna de bretellen volledig te laten drogen in de open lucht. 

Kunnen bretellen in de wasmachine?

bretellen kunnen niet in een wasmachine gewassen worden. Bij het elastiek zal dan sprake zijn van vervorming van het elastiek en verlies van de elasticiteit, de clips zullen roesten en het leer zal verkleuren. Het spreekt voor zich dat ook het drogen in een wasdroger niet aan te bevelen is..

Wat als er een vlek op je bretel zit?

Als niet bekend is wat de vlek heeft veroorzaakt of het lijkt een oppervlakkige vlek te zijn dan adviseren we om eerst met een licht vochtige doek (water) te deppen. Belangrijk is dat de doek niet té vochtig is omdat dit van invloed kan zijn op de elasticiteit van het elastiek.

Mocht er sprake zijn van een vervelende vlek zoals bijvoorbeeld een vetvlek dan adviseren we een mild wasmiddel of een klein beetje afwasmiddel om de vlek op te lossen. Mocht dit ook niet helpen dan kan er worden gekozen voor soda maar dit is wel echt een laatste hulpmiddel omdat dit de band ook kan beschadigen. Wees hier voorzichtig mee en test eerst op een klein plekje.

Van belang is sowieso om na afloop alle onderdelen die vochtig zijn geworden bij het verwijderen van de vlek droog te deppen.

Hoe maak je leren bretellen schoon? 

Bij leren bretellen is het aan te bevelen om onderhoudsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor leer te gebruiken bij het schoonmaken en onderhouden van je bretellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan leerzeep door dit voorzichtig aan te brengen met een insmeerborstel of sponsje.

Mooie en kwaliteitsvolle bretellen.
Vlotte levering.
Joeri Beniest
Goede kwaliteit
Stipt geleverd
Tinne Lievens
Super super super!!!!
Ismail Yorulmaz
Krijg snel antwoorden. Mooie producten tegen betaalbare prijs.
Joost Pollet
Tevreden van de aankoop ! Goede en duidelijke website
Clicteur Greta
Goede en duidelijke web-site .
Veel keuze . Goede kwaliteit . Goede service.
Luc Van der Maat

Betaal veilig online

×