Bretelswinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Bretels kopen?

bretels kopenJe wilt een paar bretels kopen, maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuw paar? Lees ons tips en wordt een bretels-pro in één minuut!

 

De gelegenheid

Stel jezelf allereerst de vraag voor welke gelegenheid en bij welke outfit je de bretels wilt dragen. Bij een smoking of rokkostuum hoort een paar bretels met lussen. Deze lussen bevestig je aan de knopen, die in veel gevallen aan de binnenkant van de tailleband van je pantalon zitten. Mocht dit nog niet het geval zijn, bij alle bretels met lederen lussen leveren wij een zakje met knopen bij. Bij een white tie gelegenheid kies je officieel voor een paar zwarte bretels met knopen gecombineerd met een rokkostuum. Hoe minder formeel de gelegenheid, hoe meer je voor kleur mag gaan. 

Wil je je bretels gewoon op je jeans dragen? Dan kies je natuurlijk voor bretels met clips. Een trendy smal paar bijvoorbeeld of eentje met een stijlvolle streep. Zijn de bretels bedoeld als een modieuze accessoire, dan kies je voor een vlot paar Y-bretels. Ga je de bretels echt dragen om je broek op te houden, dan kies je het best voor een X-model. Deze heeft 2 clips voor en 2 clips achter waardoor ze net wat steviger zitten.

Koop daarnaast een paar bretels dat jij mooi vindt. Je smaak blijft nog altijd het belangrijkste criterium waarvan je moet uitgaan. Als jij je er lekker bij voelt, dan staat het je goed. 

Let op de lengte

De lengte van de bretels is zeker iets om rekening mee te houden. Ben je groot van stuk, kies dan voor een paar bretels met een lengte van minimaal 120 cm. Wij hebben onze bretels in deze perfecte lengte uitgevoerd, met handige verstelbare schuifklemmen. Zo zijn de bretels te dragen voor zowel mannen die klein van stuk zijn als mannen met een groot postuur. 

Let op de kwaliteit

Dit is een lastig punt. Hoe beoordeel je vanaf een foto de kwaliteit van de bretels? Over het algemeen kun je er van uit gaan, dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit zal zijn. Helaas kun je hierin voor de gek worden gehouden, het is niet percé gezegd dat bretels van 40 euro beter zijn dan een paar van 20 euro. Let er in ieder geval op dat de lederen stukken van echt leder zijn. Nep leer oogt goedkoop en dat is nou juist net niet het effect dat je wilt bereiken. Let er ook op dat de klemmen nikkelvrij zijn om huidirritaties te voorkomen. Een ander kenmerk waar je op kunt letten is het merk. Staat er überhaupt een merk bij? Bretels zonder merk zijn over het algemeen uitgevoerd met minder oog voor detail. Ga je bretels online kopen? Let dan op de reviews die door de klanten aan de winkel worden gegeven. Uit deze onafhankelijke meningen kun je veel afleiden. 

Goed product en snelle levering.
Tim
De das en sokken en pochetten waren van hele fijne stof en fijne zijde, de das valt heel mooi
Schraepen Leonarda
Na een goed jaar gedaan te hebben met een paar goedkope bretels, vond ik dat het tijd was om eens een degelijker paar aan te schaffen. Ik ben enorm tevreden met mijn aankoop. De levering verliep vlot en ik voel enorm hard het verschil tussen deze bretels en mijn oude paar op vlak van comfort en vooral stevigheid.
Serafina
De levering was perfect. De bretels zijn prima. Zeer goede kwaliteit.
paul Embrechts
De levering was ok. De goederen (bretels) zijn prima.
paul Embrechts
De levering was ok. De goederen (bretels) zijn prima.
paul Embrechts

Betaal veilig online

×