Bretelswinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Regenboog bretellen – Bij Bretelswinkel.be

alphabet blur color 1152662

“Hé een regenboog”! Een optisch en meteorologisch verschijnsel. Een gekleurde cirkelboog die waargenomen kan worden wanneer de zon tegen een nevel van waterdruppels schijnt. Een regenboog wordt in veel culturen gezien als een vriendelijk gebaar. Een connectie tussen hemel en aarde of het licht van de engelen.

 

Maar nog veel belangrijker is dat de regenboog in de afgelopen jaren het symbool is geworden in de strijd voor gelijke.

Het ontstaan van dit symbool begint bij kunstenaar Gilbert Baker. In 1978 ontwierp hij een regenboogvlag als symbool voor de Gay pride parade in San Fransisco. Het symbool van de homobeweging: -de roze driehoek maakte plaats voor de meerkleurige vlag. Baker haalde zijn inspiratie uit de jaren ’60. Waarbij er bij een demonstratie tegen wereldvrede een soortgelijk vlag werd gebruikt. Maar toen met 5 kleuren. Rood, zwart. Bruin, geel en wit. In het ontwerp van Gilbert Baker hebben alle banen ieder zijn eigen symbolische betekenis. Vanaf het ontstaan van de eerste regenboogvlag tot nu, is er wel het een en ander veranderend. Van 8 kleuren is het regenboogsymbool nu naar 6 kleuren aangepast.

Iedere kleur heeft nog steeds zijn eigen betekenis. De volgende:

Rood: Leven

Oranje: Geneeskracht

Geel: Zonlicht

Groen: Natuur

Blauw: Sereenheid

Violet: Karakter

art artistic atmosphere 2027060

Gay Pride

De Gay Pride is ontstaan op 28 juni 1969 in Greenwich Village, New York. Homoseksuele mannen, Lesbische vrouwen en travestieten kwamen in opstand en vochten terug na jarenlang treiteren vanuit de politie. Exact 1 jaar laten vond de eerste Gay Pride parade plaats. Vele landen volgde, zoals Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland.

 

Gay Pride Canal parade

Naast Roze -zaterdag is natuurlijk de Canal parade in Amsterdam de meest bekendste Gay Pride-viering onder de Nederlanders. Een weeklang wordt er in de stad feest gevierd en als afsluiter de Canal parade. Dan vaart men door de grachten van Amsterdam. Dan vieren ze met zijn alle het feest waar gelijkheid centraal staat. Homo’s Lesbiennes Biseksuele en heteroseksuele, komen allemaal samen.

BRT 127 2Wij van Bretelswinkel.be helpen jou graag om jouw outfit op deze feestelijk dag nog beter te laten passen bij het thema, met de
regenboog bretellen van het merk E.L. Cravatte. Kleurrijke bretellen met elastische banden die eenvoudig in maat verstelbaar zijn. Laat je riem thuis en combineer deze vrolijke bretellen bij een pak met wit overhemd voor een klassieke look of combineer ze bij jouw favoriete jeans. Het kan allemaal.

 

Bestel jouw regenboog bretellen op werkdagen voor 16:00 uur en ontvang ze de volgende werkdag al in je brievenbus.

art celebration closed eyes 1937302

Prima product, zware bretellen, en dat zijn ze dan ook, stevig, net zoals ik ze wou.
Ook makkelijk te bestellen en snel geleverd
Didier Beckers
Prima product, niets overdreven in de beschrijving, is exact wat het moet zijn
Makkelijk te bestellen en snel geleverd
Meer moet dat niet zijn
Didier Beckers
Overzichtelijke site.
Veel keuze.
Snelle levering.
Goede prijs/kwaliteit.
Dieter
tip top inorde
Mulle Hilde
Snel geleverd en topkwaliteit! Aanrader!
Kris
Alles is prima verlopen
Janssen

Betaal veilig online

×