Bretelswinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Extra lange bretellen, verkrijgbaar bij bretelswinkel.be

extra lange bretels Blog2

Extra lange bretellen nodig? U koopt ze bij bretelswinkel.be

Extra lange bretellen

Bretellen: We kennen ze allemaal en veel mannen dragen bretels met enige regelmaat. De meeste bretels in onze webwinkel hebben een standaardlengte van 120/ 125 cm, zijn elastisch en eenvoudig in maat verstelbaar. In de praktijk blijkt echter dat een standaardlengte van 120/ 125 cm niet genoeg is voor iedere man. Vandaar dat wij ook extra lange bretels hebben. Deze XL-bretellen van E.L. Cravatte zijn met 140 cm, een stuk langer dan de standaard bretels die wij aanbieden.

Wanneer draag je extra lange bretels

Je kunt je misschien afvragen, wanneer draag je eigenlijk extra lange bretellen? Daar zijn verschillende antwoorden voor. Mannen met een langere lichaamslengte, in ieder geval langer dan 195 cm, merken vaak dat standaard bretels van 120 cm aan de korte kant zijn. Dit is natuurlijk, naast de lichaamslengte, ook helemaal afhankelijk van je lichaamsbouw. Maar in de regel kun je ervan uitgaan dat je bij een lichaamslengte van 195 cm of meer beter kunt kiezen voor extra lange bretellen.

Zoals eerder al beschreven heft ook de lichaamsbouw invloed op het aantal cm dat je nodig hebt voor de bretellen. Extra lange bretels zijn dan ook zeer geschikt voor mannen met een grotere omvang, of een maatje meer. De afstand van schouder tot tailleband van de broek is dan natuurlijk wat langer dan gebruikelijk.

Onze E.L. Cravatte XL-bretels zijn ook gemaakt van elastisch materiaal en blijven in maat verstelbaar. Hiermee zijn ze ook korter te dragen dan 140 cm.

Extra lange bretellen, extra stevig? Extra lange bretels

Zijn extra lange bretellen dan ook extra stevig? Ja, in zekere zin zijn ze dat wel. De banden van de E.L. Cravatte extra lange bretellen zijn 3,5 cm breed en zijn voorzien van extra brede en stevige clips waardoor deze een iets grotere draagkracht aan kunnen. Ook het feit dat deze bretellen een X-vorm hebben draagt bij aan het comfort en de draagkracht. De kracht wordt dan verdeelt over 4 sluitingen in plaats van, de veel meer voorkomende, 3 punts sluiting bij y-vormige bretellen. Hiernaast geeft een X-vorm een comfortabel gevoel. 

Doordat de extra lange bretellen veel meer zijn ontworpen met het oog op comfort voor de functionele dragen zijn deze bretellen ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld zwaardere broeken, denk aan broeken voor skiën, motorrijden of bepaalde beroepen als hovenier, loodgieter, etc. Zoals eerder vermeld zijn de bretellen in lengte verstelbaar, als je de bretels functioneel gaat dragen voor een zwaardere broek kun je deze bretellen ook dragen als je korter bent dan 195 cm en slanker.

De functie van deze extra lange bretellen heeft er voor gezorgd dat deze in eerste instantie slechts in enkele basiskleuren beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend blijven wij goed kijken naar het assortiment en de trends.

Ben jij opzoek naar extra lange bretellen voor jouw bedrijf of vereniging en zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Leuke strik en vlugge levering
Van Hoeck
Mooie en stevoge btetellen tegen een schappelijke prijs. Goed verpakt en snel gelevetd.
Gert Raeymaekers

Top

Anton

De afhandeling en opvolging verliep heel vlot. 

Martin Vansteenkiste
klaar en duidelijke communicatie, perfecte levering
Chris Kesteleyn
Mooie strikken, goede kwaliteit, handig verpakt en snel geleverd!
Olivier

Betaal veilig online

×